Τετάρτη 10 Νοεμβρίου 2010

Έντονες διεργασίες για τον β΄ γύρο των εκλογών

Έντονες διεργασίες για τον β΄ γύρο των εκλογών. Συνεχίζονται οι διεργασίες στα κομματικά επιτελεία εν όψει του δεύτερου γύρου των εκλογών, την ερχόμενη Κυριακή, με την κυβέρνηση να προτάσσει πλέον τον αυτοδιοικητικό χαρακτήρα της αναμέτρησης και τη ΝΔ να επιμένει στην αντιμνημονιακή ρητορική. Κάλεσμα στους δημότες να ψηφίσουν την ερχόμενη Κυριακή απηύθυνε ο Δήμαρχος Αθηναίων, υποψήφιος με το συνδυασμό "Αθήνα πόλη της ζωής μας" Νικήτας Κακλαμάνης μιλώντας στη ΝΕΤ. Σε συστράτευση κάλεσε τους υποψήφιους δημοτικούς και διαμερισματικούς συμβούλους ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων, με το συνδυασμό «δικαίωμα στη πόλη», Γιώργος Καμίνης.

"Οι πολίτες απέδειξαν με την ψήφο τους ότι έχουν πολιτική ωριμότητα και εθνική υπευθυνότητα, τόνισε ο Κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής.

"Το μήνυμα θα είναι πιο ηχηρό τη δεύτερη Κυριακή", δήλωσε ο πρόεδρος της ΝΔ, Αντώνης Σαμαράς, μετά από επίσκεψη στα κεντρικά γραφεία του συνδυασμού του υποψήφιου περιφερειάρχη Αττικής, Βασίλη Κικίλια.
"Το θέμα είναι να αλλάξει πολιτική η κυβέρνηση και η εκλογή Κικίλια, ανοίγει την πόρτα στους νέους που έχουν γυρίσει την πλάτη στην πολιτική", επεσήμανε ο κ. Σαμαράς.



Να καταψηφίσουν τους υποψηφίους των άλλων πολιτικών δυνάμεων, και να ρίξουν λευκό ή άκυρο στους " δήθεν ανεξάρτητους", στο δεύτερο γύρο των εκλογών, καλεί τους ψηφοφόρους του το ΚΚΕ.

Για μεγάλη και κρίσιμη ήττα του δικομματισμού, έκανε λόγο η ΚΟ του ΛΑΟΣ ενώ η στάση που θα τηρήσει το κόμμα στο δεύτερο γύρο, θα αποφασιστεί κατά την σημερινή συνεδρίαση του Εκτελεστικού Γραφείου.

Ψήφο κατά συνείδηση, θα συστήσει σύμφωνα με πληροφορίες στους ψηφοφόρους, ο ΣΥΝ, για τη δεύτερη Κυριακή των αυτοδιοικητικών εκλογών.

Την εισήγηση του προέδρου του κόμματος Φ. Κουβέλη για την αποτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος ενέκρινε ομόφωνα η Πανελλαδική Πολιτική Επιτροπή της Δημοκρατικής Αριστεράς.

Σε ό, τι αφορά τη στάση του κόμματος στον δεύτερο γύρο υιοθετήθηκε η εισήγηση του κ. Κουβέλη ότι «σημαντικό κριτήριο για την επιλογή των κατάλληλων σχημάτων, όπου αυτό είναι δυνατόν, είναι τα προγράμματα, το πνεύμα συνεργασίας που έχουν επιδείξει ή εγγυώνται ότι θα επιδείξουν, η φερεγγυότητα των προσώπων, καθώς και οι δεσμεύσεις που θα αναλάβουν οι υποψήφιοι για την αξιοπιστία του θεσμού της αυτοδιοίκησης». Σε παρέμβασή του ο Γρηγόρης Ψαριανός ανακοίνωσε ότι ο ίδιος, στο δεύτερο γύρο θα ψηφίσει τον κ. Σγουρό.

Δήμος Αθηναίων

Κάλεσμα στους δημότες να ψηφίσουν την ερχόμενη Κυριακή απηύθυνε ο Δήμαρχος Αθηναίων, υποψήφιος με το συνδυασμό "Αθήνα πόλη της ζωής μας" Νικήτας Κακλαμάνης μιλώντας στη ΝΕΤ. Ζήτησε από τους ψηφοφόρους που δεν επιθυμούν να ταυτιστούν με τα δύο μεγάλα κόμματα να εμπιστευθούν τον υποψήφιο που έχει λιγότερη εξάρτηση από αυτά.

Σε συστράτευση κάλεσε τους υποψήφιους δημοτικούς και διαμερισματικούς συμβούλους ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων, με το συνδυασμό «δικαίωμα στη πόλη», Γιώργος Καμίνης.

Προανήγγειλε δέσμη μέτρων για επτά κρίσιμους τομείς της πόλης με ορίζοντα υλοποίησης το πρώτο 6μηνο της νέας δημοτικής αρχής με στόχο την ανακούφιση των δοκιμαζόμενων απο την κρίση δημοτών και την αποκατάσταση των στοιχειωδών λειτουργιών του δήμου, όπως είπε.

Το μεσημέρι ο κ Καμίνης θα παρακαθίσει σε γεύμα με μέλη της ισραηλινής κοινότητας στο Πνευματικό Κέντρο του δήμου Αθηναίων, ενώ το απόγευμα θα συναντηθεί με τους "Γιατρούς του Κόσμου" στο πολυϊατρείο τους, στην οδό Σαπφούς στου Ψυρρή.

Πηγή: www.athina984.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: