Πέμπτη 4 Νοεμβρίου 2010

Παναγιώτης Λυράκης - Υποψήφιος Δήμαρχος Σπετσών

Παναγιώτης Λυράκης Υποψήφιος Δήμαρχος Σπετσών. ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ
Ο Παναγιώτης Λυράκης, γιός του Κωνσταντίνου και της Ευσταθίας Λυράκη γεννήθηκε το 1966 και μεγάλωσε στις Σπέτσες. Είναι διεζευγμένος, πατέρας δύο γιών του 19 ετών Κωνσταντίνου και του 18 ετών Νικολάου, και αδερφός του συμβολαιογράφου Γιώργου Λυράκη.

Ο Παναγιώτης Λυράκης αποφοίτησε από το Λύκειο Σπετσών.
To 1997 αποφασίζει να αναπτυχθεί επιχειρηματικά στον τομέα των θαλασσίων μεταφορών έχοντας στην κατοχή του δύο πλωτά μεταφορικά σκάφη, εγχείρημα που μέχρι σήμερα στέφεται με απόλυτη επιτυχία.
Ακολουθώντας μια ομολογουμένως επιτυχημένη επαγγελματική πορεία στον κλάδο των θαλάσσιων μεταφορών , το 2002, και κατόπιν ψηφοφορίας, αναδεικνύεται πρόεδρος του επαγγελματικού σωματείου επιβατικών τουριστικών σκαφών και θαλασσίων ταξί, «Αρμάτα- Αργώ», θέση που διατηρεί μέχρι και σήμερα .

Ο Παναγιώτης Λυράκης προέρχεται από οικογένεια με καταβολές βαθιά Δημοκρατικές, αφού ο αείμνηστος πατέρας του έχοντας εστιατόριο ,υπήρξε τόσο πρόεδρος του εμπορικού συλλόγου Σπετσών, όσο και πρόεδρος του συλλόγου Γυμνασίου – Λυκείου Σπετσών.




Ο Παναγιώτη Λυράκης από την νεανική ηλικία, όντας ευαισθητοποιημένος στα ζητήματα που απασχολούν τις Σπέτσες , αναμειγνύεται ενεργά σε συλλόγους πολιτιστικούς,εκκλησιαστικούς κ.τ.λ., ευαγή και κοινωφελή ιδρύματα, αναπτύσσοντας πλούσια κοινωνική δράση.

Για πρώτη φορά θέτει υποψηφιότητα το 2002 ως υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Σπετσών, όπου καταλαμβάνει αρχικά επιλαχούσα θέση ,ενώ στη συνεχεία εκλέγεται.

Το 2006 δηλώνει και πάλι υποψηφιότητα δημοτικού συμβούλου και εκλέγεται με άνεση.

Στη συνέχεια το 2008 ,αναλαμβάνει καθήκοντα αντιδημάρχου και αναπληρωτή δημάρχου, θέση που κατείχε μέχρι και την 1η Ιουλίου του 2010 όπου και δήλωσε οικειοθελή παραίτηση επί των καθηκόντων του, έπειτα από ασυμφωνία απόψεων και θέσεων με τον νυν δήμαρχο.

Στις εκλογές του 2010 έχοντας πλέον ωριμότητα και πλήρη γνώση της Αυτοδιοίκησης, και έπειτα από έντονη προτροπή των συμπολιτών του, δημιουργεί το συνδυασμό «Σπέτσες – Ενεργοί Πολίτες» ,και θέτει υποψηφιότητα δημάρχου Σπετσών.

Αγαπητοί συμπολίτες, φίλες και φίλοι. Ο προβληματισμός που πάντα με συνόδευε σε όλη τη μακρόχρονη πορεία μου που υπηρετώ την τοπική Αυτοδιοίκηση αρχικά ως δημοτικός σύμβουλος και στην συνέχεια ως αντιδήμαρχος, ήταν ποιος μπορεί να είναι ο τρόπος ,ποια είναι η οδός που πρέπει να ακολουθήσουμε για να δούμε τον τόπο μας , το νησί μας ,τις Σπέτσες μας όπως επιθυμούμε και όπως αξίζουμε .

Ο τρόπος πρέπει να είναι κοινός γιατί αφορά το ίδιο όλους μας και χρειαζόμαστε όλοι ως συμμέτοχοι και κοινωνοί ,για τον τόπο που ζούμε, μεγαλώνουμε δραστηριοποιούμαστε και καταγόμαστε.

Έχοντας αυτή τη βάση ,ο προβληματισμός έγινε ιδέα ,η ιδέα στόχος και ο στόχος ένωση .Ένωση από συμπολίτες με τις ίδιες ανησυχίες και τις ίδιες σκέψεις. Συνδημότες και φίλους γεμάτους από ενθουσιασμό ανάγκη για αλλαγή και ενέργεια.

‘Ετσι γεννήθηκε η Δημοτική παράταξη «Σπέτσες- Ενεργοί Πολίτες» που αποτελείται από πολίτες του νησιού μας, που η αγάπη ,η αφοσίωση και η ανιδιοτελή προσφορά είναι τα κύρια και κοινά χαρακτηριστικά τους.

Σε αυτή την προσπάθεια δεν περισσεύει κανείς για αυτό και σας καλούμε όλους να συμπορευτούμε μαζί σε έναν αποφασιστικό δίκαιο και ξεκάθαρο αγώνα για το καλό του νησιού μας. Για το καλό των Σπετσών.
Ας ανοίξουμε την αυλαία σε ένα δημιουργικό μέλλον ...Ας αλλάξουμε σελίδα. Ας πάρουμε το τιμόνι στα χέρια μας και ας χαράξουμε νέα πορεία .
ΕΜΠΡΟΣ … ΟΛΟΤΑΧΩΣ. Με βαθιά εκτίμηση. Παναγιώτης Λυράκης

Δεν υπάρχουν σχόλια: