Σάββατο 16 Οκτωβρίου 2010

Δήμαρχος Καλλιθέας - Κώστας Ασκούνης

O Δήμαρχος Καλλιθέας Κώστας Ασκούνης γεννήθηκε στην Αχαΐα το 1955. Σπούδασε στην Ανωτάτη Βιομηχανική Σχολή Πειραιώς και είναι οικονομολόγος. Είναι παντρεμένος με την Βάσω Καρδαρά και πατέρας ενός γιου, του Αλέξανδρου, μεταπτυχιακού φοιτητή.
 

Ο Κώστας Ασκούνης ανέπτυξε έντονη δραστηριότητα στο φοιτητικό κίνημα και ως εργαζόμενος συνέχισε τη συνδικαλιστική του δράση στον τομέα των τραπεζών.
  
Είναι μέλος του ΠΑΣΟΚ από την ίδρυσή του. Υπήρξε στέλεχος του κόμματος στη Β΄ Περιφέρεια Αθηνών, ενώ το Μάρτιο του 2008 εξελέγη μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου.
 
Η ενασχόληση του Κώστα Ασκούνη με τα προβλήματα της Καλλιθέας ξεκινά από το 1975, ως μέλος του Εξωραϊστικού Συλλόγου Τζιτζιφιών – Αγίας Ελεούσας. Εξελέγη για πρώτη φορά Δημοτικός Σύμβουλος το 1986, ενώ από το 1991 έως και το 1997 διετέλεσε Αντιδήμαρχος.
  
Δήμαρχος Καλλιθέας εξελέγη στις δημοτικές εκλογές του 1998, επικεφαλής του συνδυασμού «Συνεργασία για την Καλλιθέα», συγκεντρώνοντας το 38,3% των ψήφων στον πρώτο και 55,82% στο δεύτερο γύρο.
  
Επικεφαλής του ίδιου συνδυασμού, επανεξελέγη  Δήμαρχος Καλλιθέας στις δημοτικές εκλογές του 2002, συγκεντρώνοντας το 49,6% των ψήφων στον πρώτο και 59,6% στο δεύτερο γύρο.
 
Για τρίτη θητεία εξελέγη στις δημοτικές εκλογές του 2006, συγκεντρώνοντας από τον πρώτο γύρο ποσοστό 47,56% των ψήφων.
 
Είναι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Τοπικής Ένωσης Δήμων και Κοινοτήτων Νομού Αττικής, ενώ έχει διατελέσει Αντιπρόεδρός της, καθώς και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ινστιτούτου Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: