Σάββατο 23 Οκτωβρίου 2010

Χάρης Σπ. Δαμάσκος - Υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Αττικής

Χάρης Σπ. Δαμάσκος - Υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Αττικής. O Χάρης Σπ. Δαμάσκος γεννήθηκε στην Αθήνα τον Ιούλιο του 1970.

Τελείωσε το Λεόντειο Λύκειο Πατησίων. Το 1988 εισήχθη στο Πανεπιστήμιο της Πάτρας στο τμήμα των Πολιτικών Μηχανικών όπου διετέλεσε και πρόεδρος του τμήματός του. Αποφοίτησε το Φεβρουάριο του 1994.

Τον Οκτώβριο της ίδιας χρονιάς εκλέχτηκε δημοτικός σύμβουλος στο Δήμο Αχαρνών. Το 1998 επανεκλέχτηκε και κατά τη διάρκεια της θητείας του πέρασε από όλες τις σημαντικές διοικητικές θέσεις του Δήμου. Διατέλεσε αντιπρόεδρος της Τεχνικής επιχείρησης έργων, Πρόεδρος της δημοτικής επιχείρησης ανάπτυξης και πολιτισμού, Πρόεδρος της επιτροπής χωροταξίας και περιβάλλοντος.

Στις εκλογές του 2002 ολοκληρώνοντας με επιτυχία τις δράσεις του στο Δήμο έθεσε υποψηφιότητα στις Νομαρχιακές εκλογές με υποψήφιο Νομάρχη τον κ. Λεωνίδα Κουρή. Εκλέχτηκε ανάμεσα στους πρώτους, νομαρχιακός σύμβουλος, ενώ το ίδιο επαναλήφθηκε και το 2006 ξεπερνώντας τις 10.000 ψήφους στην Ανατολική Αττική. Από το 2003 έως το 2005 διετέλεσε αντιπρόεδρος της Νομαρχιακής επιτροπής, ενώ από το 2005 μέχρι και σήμερα κατέχει τη θέση του Αντινομάρχη Πολεοδομίας Χωροταξίας και Περιβάλλοντος και είναι Πρόεδρος της αντίστοιχης επιτροπής.



Είναι Διπλωματούχος Πολιτικός Μηχανικός με ειδίκευση στα συγκοινωνιακά έργα και τις μεταφορές, έχει ενεργή δραστηριότητα στο επάγγελμά του, είναι μέλος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος και μιλαει αγγλικά και γαλλικά.

Είναι παντρεμένος με τη δικηγόρο Όλγα Χαίνη και έχει ένα γιο.


Δεν υπάρχουν σχόλια: