Παρασκευή 22 Οκτωβρίου 2010

Υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος - Νίκος Ανδρουλακάκης

Υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος - Νίκος Ανδρουλακάκης. Υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος (Κεντρικός Τομέας) με τον συνδυασμό του Γιάννη Σγουρού, “Αττική με έργο πάμε μπροστά”.

Νίκος Ανδρουλακάκης γεννήθηκε στο Ηράκλειο Κρήτης το 1957. Έχει δύο παιδιά από τον γάμο του με την Παναγιώτα, τον Αντώνη και τον Γιάννη. Επειδή οι γονείς του ήταν ένα κλασσικό ζευγάρι της εποχής τους, αξιωματικός χωροφυλακής ο πατέρας και δασκάλα η μητέρα, μεγάλωσε σε πολλές πόλεις μετά το Ηράκλειο, στη Σητεία, Ν.Ιωνία, Ιωάννινα, Πάτρα και τέλος Αθήνα. Τελείωσε το θρυλικό 10ο Γυμνάσιο Αμπελοκήπων το 1975 και εν συνεχεία συνέχισε τις σπουδές του στο Πολυτεχνείο, στη σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών, όπου αποφοίτησε το 1980.

Έχει κάνει μεταπτυχιακές σπουδές στη Γεωπληροφορική και διδακτορικό στη Σχολή Αγρονόμων Τοπογράφων Μηχανικών του ΕΜΠ.
Από το 1984 μέχρι σήμερα εργάζεται σαν στέλεχος στο Ινστιτούτο Γεωλογικών και Μεταλλευτικών Ερευνών με αντικείμενα σχετικά με την Πληροφορική και την Γεωπληροφορική.
Από το 2007 – 2009, εργάστηκε στο Γραφείο του Νομάρχη Αθηνών Γιάννη Σγουρού σαν υπεύθυνος παρακολούθησης των έργων πληροφορικής που εκτέλεσε η ΚΤΠ ΑΕ στα πλαίσια του Γ ΚΠΣ :
• BACK OFFICE ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ
• ΕΜΠΟΡΙΟΥ ΚΑΙ ΑΕ
• ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΝΟΙΑΣ
• ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΩΝ

και σαν υπεύθυνος των έργων

• ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΛΗΨΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΙΚΗΣ ΕΠΑΡΚΕΙΑΣ ΤΗΣ ΝΟΜΑΡΧΙΑΣ ΑΘΗΝΩΝ ΓΙΑΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΕΡΓΩΝ ΕΣΠΑ
• ΔΡΑΣΕΙΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΕΥΡΥΤΕΡΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΝΟΜΑΡΧΙΑΣ ΑΘΗΝΩΝ, ΜΕ ΧΡΗΣΗ ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ



Τη στιγμή αυτή εργάζεται σαν στέλεχος στο Γραφείο Γενικού Διευθυντή του ΙΓΜΕ, με αρμοδιότητες σχετικά με την Πληροφορική και τη Γεωπληροφορική.
Παράλληλα τον ελεύθερο χρόνο του ασχολείται με την εκπαίδευση και την συγγραφή βιβλίων. Συγκεκριμένα έχει εργασθεί σαν εργαστηριακός συνεργάτης στα ΤΕΙ Χαλκίδας και Αθηνών, σαν εισηγητής στο Ινστιτούτο Eπιμόρφωσης της Σχολής Δημόσιας Διοίκησης και σαν εισηγητής του ΕΚΕΠΙΣ. Σήμερα ασχολείται κυρίως με εξ αποστάσεως εκπαίδευση και εκπαίδευση ενηλίκων θέματα που έχει αντιμετωπίσει στη διδακτορική του διατριβή. Έχει γράψει 5 βιβλία σχετικά με την Πληροφορική και τα Γεωγραφικά Συστήματα Πληροφοριών και έχει δημοσιεύσει πλήθος εργασιών και μονογραφιών σε διεθνή συνέδρια και περιοδικά.

Υπήρξε αθλητής του μπάσκετ και έπαιξε στις ομάδες Ηλυσιακό, Παπάγου και Γκυζιακό.
Είναι μέλος του Τεχνικού Επιμελητηριου Ελλάδας (ΤΕΕ), ιδρυτικό μέλος της ελληνικής Εταιρείας Γεωγραφικών Συστημάτων Πληροφοριών (HELLASGI), μέλος του συλλόγου Ηλεκτρολόγων Μηχανικών, μέλος ένωσης Μηχανικών Πληροφορικής & Επικοινωνιών Ελλάδος (ΕΜηΠΕΕ) και μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Επιστημόνων και Επαγγελματιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών (ΕΠΥ)
Διετέλεσε μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Ελληνικής Εταιρείας Γεωγραφικών Συστημάτων Πληροφοριών HELLASGI από το 2000-2008 και σαν αντιπρόεδρος της το χρονικό διάστημα 2004-2006


Στις επερχόμενες εκλογές του Νοεμβρίου, κατεβαίνει σαν υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος (Κεντρικός Τομέας) με τον συνδυασμό του Γιάννη Σγουρού, “Αττική με έργο πάμε μπροστά”. Οραμά του μία Αττική ανθρώπινη με σεβασμό στο Περιβάλλον, μία Αττική πρότυπο στην Ευρώπη. Κατεβαίνει για πρώτη φορά σε εκλογές και πιστεύει ότι αν εκλεγεί μπορεί να προσφέρει πολλά στον τομέα της Τεχνολογίας και της Πληροφορίας(ΤΠΕ), καθώς και στη διά βίου μάθηση των κατοίκων του λεκανοπεδίου, η οποία αποτελεί ένα βασικό άξονα του προγράμματος ΕΣΠΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: