Τρίτη 12 Οκτωβρίου 2010

Γιάννης Θεοδωρακόπουλος - Λυκόβρυση - Πεύκη

Στους κατοίκους της Λυκόβρυση μίλησε ο Γιάννης Θεοδωρακόπουλος, στο πλαίσιο της προεκλογικής δραστηριότητάς του.
Στην ομιλία του αναφέρθηκε επί μακρόν στη δημοτική αρχή της Λυκόβρυσης και στο Δημήτρη Φωκιανό, στους οποίους επιτέθηκε φραστικά για πολλές από τις επιλογές τους. Υπεραμύνθηκε του έργου του στην Πεύκη, ενώ έπλεξε το εγκώμιο του συνεργάτη του, πρώην κοινοτάρχη Λυκόβρυσης(1979-1994) Λευτέρη Κωνσταντινίδη.
Χαρακτηριστικά, στην ομιλία του ανέφερε, μεταξύ άλλων:


«Σας ευχαριστώ πολύ, σας ευχαριστώ όλους για την παρουσία σας. Σας ευχαριστώ για την υποστήριξή σας.
Είμαστε σήμερα εδώ με απόλυτο σεβασμό σε εσάς τους πολίτες της Λυκόβρυσης και με απόλυτο σεβασμό σε όσα έχετε πετύχει όλα αυτά τα χρόνια.
Θεωρώ ότι έχετε λειτουργήσει σωστά.
Η καινούρια πραγματικότητα όμως που θέλει την τοπική αυτοδιοίκηση με ρόλο αναβαθμισμένο απαιτεί για να αποδώσει άλλου είδους επιλογές. Και θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι αυτές τις προσφέρει ο συνδυασμός μας. Ένας συνδυασμός υπερκομματικός, ένας συνδυασμός που βάζει τη Λυκόβρυση και την Πεύκη επάνω από όλα, αφήνοντας στο περιθώριο συμφέροντα και κομματάρχες. Ένας συνδυασμός που στηρίζεται και στην παλαιά και στη νέα γενιά. Ένας συνδυασμός που ενώνει αρμονικά τις δυο πόλεις στο νέο ισχυρό δήμο.



Πραγματικά αισθάνομαι υπερήφανος που είναι μαζί μας οι πιο υγιείς δυνάμεις των δυο πόλεων. Και ειδικά στη Λυκόβρυση ήθελα να τονίσω το γεγονός ότι συνεργαζόμαστε με τον άνθρωπο που έβαλε τις βάσεις για να χτιστεί αυτή η ωραία πόλη. Το Λευτέρη Κωνσταντινίδη..........
......Αυτή την τετραετία στην Πεύκη κάναμε πολλά. Παραλάμε έναν υπερχρεωμένο δήμο με ευθύνη της προηγούμενης δημοτικής αρχής, δηλαδή με ευθύνη των ανθρώπων εκείνων που σήμερα βρίσκονται στο ψηφοδέλτιο του κ.Φωκιανού. Και βρίσκονται εκεί για κάποιες ψήφους αδιαφορώντας τι κακό μπορεί να κάνουν....
.....Θέλω να γνωρίζετε ότι οι δήμοι δεν είναι ανώνυμες εταιρείες για να έχουν κέρδη.
Είναι οργανισμοί για να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στους πολίτες.
Προσωπικά δεν πρόκειται να περηφανευτώ ότι έχω πλεόνασμα. Ασχέτως αν το προσπαθήσαμε και βεβαίως το πετύχαμε το πλεόνασμα για το 2009. Όμως περηφανευτούμε ότι έχουμε εξασφαλίσει καλύτερη ποιότητα ζωής στους κατοίκους, ότι έχουμε λύσει όλα τα καθημερινά προβλήματα.
Δεν πρόκειται λοιπόν να μας σταματήσει τίποτα για να αγοράσουμε νέα αυτοκίνητα καθαριότητας, για να κατασκευάσουμε παιδικές χαρές, για να αναβαθμίσουμε ακόμα περισσότερο τα σχολεία μας, για να κτίσουμε ένα καινούριο ΚΑΠΗ.....
.....Το μνημόνιο ήρθε στην Ελλάδα το 2010. και ζούμε για καλά τις συνέπειες του. Όμως στη Λυκόβρυση ο κ. Φωκιανός το έχει εγκαταστήσει από το 2004. Από τότε πληρώνουν οι λυκοβρυσιώτες το ειδικό τέλος-χαράτσι για το Οικοδομικό Τετράγωνο 9, το οποίο επί έξη χρόνια έχει μείνει στο έλεος των μικροσυμφερόντων και όχι πάντως στην υπηρεσία των πολιτών.
Και αλήθεια αφού οι κάτοικοι το έχουν πληρώσει, το έχουν ξεχρεώσει και με το παραπάνω γιατί συνεχίζουν να το πληρώνουν. Πάλι για να γεμίσει το ταμείο! Να μην σχολιάσουμε πώς το κόστος κατασκευής από τα 4,5 εκατομμύρια που είχε προϋπολογίσει ο ίδιος ο δήμος εκτινάχτηκε στα 14 εκατομμύρια. Όχι δεν θα το σχολιάσουμε σήμερα.
Για να μην παίζουμε όμως με τις λέξεις και κυρίως με τη νοημοσύνη των κατοίκων της Λυκόβρυσης δεσμευόμαστε απόψε απέναντί σας ότι αυτό το χαράτσι θα το καταργήσουμε. Δεν πάει άλλο να πληρώνουν οι κάτοικοι για να πηγαίνουν τα χρήματα στα ταμεία για να δίνει συνεντεύξεις ο δήμαρχος.
........Απόψε θέλουμε να κάνουμε μαζί σας μια συμφωνία. Ότι πέρα από όσα αναφέραμε την περασμένη εβδομάδα στα εγκαίνια του εκλογικού μας κέντρου στην Πεύκη, για το Μετρό, για το ΙΚΑ, για την υπογειοποίηση της Κύμης, για την αναβάθμιση των υπηρεσιών του δημαρχείου Λυκόβρυσης.
Δεσμευόμαστε για να δημιουργήσουμε μαζί μια σύγχρονη πόλη ανθρώπινη και φιλική, με χαρακτήρα αμιγούς κατοικίας, με τη συγκρότηση αυτόνομων γειτονιών.
Να οριοθετήσουμε το κέντρο της πόλης, για να αποτελεί χώρο ταυτόσημο και σημείο προορισμού όλων των πολιτών.
Να αξιοποιήσουμε το χώρο του Υπουργείου Γεωργίας για τη δημιουργία ενός κέντρου περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης μικρών και μεγάλων.
Να ενοποιήσουμε το ύφος της οδού Γρηγορίου Λαμπράκη και να μετατραπεί σε οδό με λειτουργικό και ανθρώπινο άξονα κυκλοφορίας. Η μελέτη ανάπλασης θα στηριχτεί σε βιοκλιματικά στοιχεία.
Να αξιοποιήσουμε τη Λεωφόρο Βενιζέλου, με διαπλάτυνση των πεζοδρομίων και βιοκλιματική ανάπλαση ολόκληρης της Λεωφόρου.
Να ενοποιήσουμε το τμήμα της Αμαρουσίου με το τμήμα της Ειρήνης στην Πεύκη, το οποίο θα αρχίσει να κατασκευάζεται αμέσως μετά τις εκλογές, δημιουργώντας έναν ενιαίο άξονα για μια ενιαία πόλη.
Να μετατρέψουμε σε αστικό πάρκο την περιοχή γύρω από το δημαρχείο, σχεδιάζοντας δρόμους ήπιας κυκλοφορίας.
Να οριοθετήσουμε σωστά την πόλη στην πλευρά της εθνικής οδού και να αντιμετωπίσουμε κυκλοφοριακά τον μεγάλο όγκο των διερχομένων από τη Λυκόβρυση αυτοκινήτων και κυρίως των φορτηγών. Πρέπει η Λυκόβρυση να πάψει να είναι η χοάνη της εθνικής για την ευρύτερη περιοχή.
Να αναπλάσουμε τους μεγάλους χώρους πρασίνου και να ενοποιηθούν σε μια προσπάθεια δημιουργίας μεγάλων ελεύθερων χώρων.
Να σχεδιαστεί η οργάνωση πράσινων διαδρομών και ενός δικτύου ποδηλατοδρόμων.....
Στο κλείσιμο της εκδήλωσης ο Γιάννης Θεοδωρακόπουλος παρουσίασε το ψηφοδέλτιό του σε Πεύκη και Λυκόβρυση.

Γιάννης Θεοδωρακόπουλος - Λυκόβρυση - Πεύκη

Δεν υπάρχουν σχόλια: