Σάββατο 23 Οκτωβρίου 2010

Στέφανος – Γαβριήλ Βλάχος.

Βιογραφικό Στέφανος – Γαβριήλ Βλάχος. Γεννήθηκε στην Λευκάδα και κατοικεί στη Πετρούπολη από το 1965. Τελείωσε το εξατάξιο Γυμνάσιο Ιλίου (Ν. Λιοσίων) και μετά εισήλθε στο Πανεπιστήμιο ακολουθώντας τον ιατρικό κλάδο.
Ασχολήθηκε ενεργά με το φοιτητικό κίνημα της εποχής και διετέλεσε πρόεδρος του συλλόγου των φοιτητών.

Μετά τη στρατιωτική του θητεία και την υπηρεσία υπαίθρου (αγροτικό), εξειδικεύτηκε στην Καρδιολογία με διευθυντές, τους καθηγητές Γαζετόπουλο και Κρεμαστινό. Εργάστηκε διαδοχικά στα Νοσοκομεία. «ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ» , «ΑΓΙΟΣ ΣΑΒΒΑΣ» «ΣΩΤΗΡΙΑ», «ΓΕΝΙΚΟ ΚΡΑΤΙΚΟ ΑΘΗΝΩΝ».
Διετέλεσε στέλεχος της ΕΙΝΑΠ (Ενωση Νοσοκομειακών Γιατρών Αθηνών-Πειραιώς) και επί μακρόν εκλεγμένο μέλος της τριμελούς επιτροπής των γιατρών του «ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΥ».
Προσέφερε αφιλοκερδώς τις ιατρικές του υπηρεσίες, επί τριετία (1992-1995) στο Κ.Α.Π.Η Πετρούπολης.
Συμμετείχε στην περίθαλψη κατοίκων, των σεισμόπληκτων περιοχών το 1999, προσφέροντας ιατρικές υπηρεσίες.



Πήρε μέρος σε πολλά επιστημονικά συνέδρια στην Ελλάδα και το εξωτερικό και συμμετείχε στη συγγραφή πολλών επιστημονικών δημοσιεύσεων.
Εξελέγη για πρώτη φορά Δήμαρχος στις εκλογές του 2002. Διανύει τη δεύτερη τετραετία στη Διοίκηση του Δήμου, αφού στις εκλογές του 2006 επανεξελέγη και μάλιστα από την πρώτη Κυριακή.
Κοινή Διακήρυξη Συνεργασίας Α.Δ.Ε.Κ. – Οικολόγων Πράσινων Κοινή Διακήρυξη Συνεργασίας

« Α.Δ.Ε.Κ» Πετρούπολης – Δήμαρχος Στέφανος Βλάχος «ΝΕΑΣ ΟΙΚΟΛΟΓΙΑΣ» (με υποψήφιο Δ.Σ το Δ. Παπακωνσταντίνου, μέλος των ΟΙΚΟΛΟΓΩΝ ΠΡΑΣΙΝΩΝ)


Εκτιμούμε ότι οι επερχόμενες Δημοτικές Εκλογές γίνονται σε μια οικονομική κρίση που είναι συγχρόνως κοινωνική , περιβαλλοντική και ηθική κρίση . Θεωρούμε ότι ένα μεγάλο μέρος της ζωής μας καθορίζεται και από αυτά που συμβαίνουν σε τοπικό και περιφερειακό επίπεδο .

Επενδύουμε σε μια Αυτοδιοίκηση , όπου οι σύγχρονες ανάγκες απαιτούν και σύγχρονους θεσμούς, αλλά κυρίως την συμμετοχή των πολιτών. Συνεργαζόμαστε γιατί μοιραζόμαστε το ίδιο όραμα για την Πετρούπολη και καταθέτουμε μια κοινή πράσινη πρόταση με στόχους :

1.Την ανάδειξη της κοινωνικής και αλληλέγγυας οικονομίας μέσα από προγράμματα και δράσεις κοινωνικής επιχειρηματικότητας :
- Θέλουμε μια πόλη που να ανήκει σε όλους όσους την κατοικούν, εξαλείφοντας κάθε μορφή διακρίσεων . Για μας, συμπολίτες μας είναι όλοι όσοι μοιράζονται μαζί μας την ίδια πόλη, ανεξάρτητα από καταγωγή, ιθαγένεια, θρήσκευμα, ηλικία, φύλο, αρτιμέλεια, αγοραστική δύναμη, κοινωνική θέση, πολιτισμική ταυτότητα ή προσωπικές επιλογές.
- Τοπικά « Σχέδια Βιωσιμότητας » με ενημέρωση και διαβούλευση δημοτών και κοινωνικών φορέων για το πώς βλέπουν σήμερα την πόλη τους και το πώς θα ήθελαν να εξελιχθεί.
- Συμμετοχικός Προϋπολογισμός: για την εξοικείωση των πολιτών με τις διαδικασίες και το στόχο για διαμόρφωση του ετήσιου δημοτικού προγράμματος επενδύσεων απευθείας από τους δημότες, με διαβούλευση και τοπικές-θεματικές συνελεύσεις.
- Τοπικά δημοψηφίσματα σε επίπεδο δήμου ή διαμερίσματος, με πρωτοβουλία των δημοτικών αρχών ή με συγκέντρωση αριθμού υπογραφών από πολίτες. Ο δήμος μπορεί να τα προωθήσει ως συμβουλευτική διαδικασία, ακόμη και χωρίς νομοθετική πρόβλεψη. Ψήφο πρέπει να έχουν και οι μη δημότες κάτοικοι. Αποκλείονται θέματα που θίγουν ανθρώπινα δικαιώματα ή δημιουργούν επιβάρυνση σε άλλες περιοχές.

2.Κυκλοφοριακό, είναι πρώτα η μετακίνηση των ανθρώπων. Η πόλη να γίνει φιλική στο περπάτημα και το ποδήλατο. Ο ρόλος της δημόσιας συγκοινωνίας δεν είναι να καλύπτει όσους δεν έχουν δικό τους μεταφορικό μέσο, αλλά να αποτελεί την πρώτη επιλογή για τον κύριο όγκο των μετακινήσεων.
Το ιδιωτικό αυτοκίνητο μπορεί να είναι λειτουργικό μόνο όταν συμπληρώνει τη συγκοινωνία, το περπάτημα και το ποδήλατο.
Προτείνουμε την καθιέρωση δρόμων ήπιας κυκλοφορίας , φιλικών στο ποδήλατο με ανώτατο όριο ταχύτητας τα 30 χλμ/ώρα.

3.Πόλη συμφιλιωμένη με την Οικολογική ισορροπία :
-Ολοκληρωμένο δημοτικό σχέδιο διαχείρισης απορριμμάτων με ιεράρχηση στόχων, χρονοδιάγραμμα, εργαλεία εφαρμογής και συγκεκριμένους δεσμευτικούς στόχους.
-Ενεργειακές παρεμβάσεις σε όλα τα δημοτικά κτίρια και εγκαταστάσεις, ώστε να γίνουν πρότυπα εξοικονόμησης και ορθολογικής αξιοποίησης της ενέργειας. Ο Δήμος εφαρμόζει πρώτα ο ίδιος, όλα όσα θέλει να προωθήσει στα κτίρια της πόλης.

4.Δημόσιοι χώροι στην πόλη δεν είναι αυτοί που ανήκουν απλά στο κράτος ή το Δήμο, αλλά οι χώροι που μοιράζεται ο καθένας με όλους τους συμπολίτες μας. Χρειάζεται να μάθουμε και πάλι να χρησιμοποιούμε το δημόσιο χώρο και ο Δήμος έχει χρέος να παίξει το ρόλο που του αναλογεί, ώστε να ξαναγίνουν ελκυστικοί στους πολίτες .

Δεν υπάρχουν σχόλια: