Τετάρτη 22 Σεπτεμβρίου 2010

Οικολόγοι - Πράσινοι: Δημοτικές εκλογές, oikologoi ekloges

Με την χαρακτηριστική φράση «Οι εκλογές να μην είναι απλώς για την αυτοδιοίκηση, αλλά για βιώσιμες τοπικές πράσινες απαντήσεις στην κρίση», έδωσαν το στίγμα τους οι Οικολόγοι Πράσινοι στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν στο πλαίσιο της ΔΕΘ και η οποία μεταδόθηκε από την ΕΤ1.

Αναφερόμενος στην κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ ο Γιάννης Παρασκευόπουλος είπε ότι «η πράσινη ανάπτυξη, που ευαγγελίστηκε, κινδυνεύει να μετατραπεί σε σύντομο πράσινο ανέκδοτο».



Συνεχίζοντας ο κ. Παρασκευόπουλος τόνισε πως: «Δεν πιστεύουμε στις συνταγές ύφεσης, που προωθούν το ΔΝΤ, η Τρόικα και το Μνημόνιο. Χρειάζεται να επενδύσουμε στην ταυτόχρονη έξοδο από την κρίση, στην οικονομία, στην κοινωνία και στο περιβάλλον, μέσα από αυτούς τους τρεις άξονες, της βιώσιμης αναζωογόνησης της υπαίθρου, της απεξάρτησης από το πετρέλαιο και το λιγνίτη και της επένδυσης στα συλλογικά αγαθά».

Από την πλευρά του ο ευρωβουλευτής Μιχάλης Τρεμόπουλος δήλωσε ότι με τη δουλειά του στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο κατάφερε, «μέλη της ομάδας των Πρασίνων, που πριν τους θεωρούσαμε ανθέλληνες, να εμφανίζονται σήμερα φιλέλληνες, επειδή γνώρισαν τις ελληνικές θέσεις», αναφερόμενος στην πρόσφατη παρέμβαση του Ντανιέλ Κον Μπετίτ που τάχθηκε αρκετές φορές με το μέρος της Ελλάδας, σε ό,τι αφορά τις δαπάνες για τους εξοπλισμούς και τα μέτρα του Μνημονίου.

Συνεχίζοντας ο κ. Τρεμόπουλος σημείωσε ότι «οι Οικολόγοι Πράσινοι δεν είναι γενικά και αόριστα εναντίον της τρόικας, αλλά αντιτίθενται στις ρυθμίσεις και τις πολιτικές που υποσκάπτουν το μέλλον της χώρας. Λένε «όχι» στο ΔΝΤ και προτείνουν έξοδο από την κρίση με πράσινη λύση».

Όπως ανέφεραν οι εκπρόσωποι των Οικολόγων - Πρασίνων: «80% του ελλείμματος προέρχεται από τις εισαγωγές όπλων και ενέργειας. Οι περικοπές πρέπει να γίνουν εκεί. Είναι απαράδεκτο η χώρα να επενδύει κυρίως στη διπλωματία των εξοπλισμών. Τα 75 δισ. εγγυήσεων προς τις τράπεζες πρέπει να κατευθυνθούν στην πραγματική οικονομία, με στόχο να κάνουν κάθε νοικοκυριό ένα μικρό πράσινο επενδυτή. Χρειάζεται μια δικαιότερη φορολογική πολιτική, ως εργαλείο για να ενθαρρύνονται και να αποθαρρύνονται δραστηριότητες, εναρμονισμένη με τις κοινωνικές και περιβαλλοντικές ανάγκες».

Για την αυτοδιοίκηση τόνισαν ότι «στην Αθήνα συνεργαζόμαστε με τον κ. Καμίνη και όχι με το ΠΑΣΟΚ, οι συνεργασίες μας καθορίζονται με βάση τα προγράμματα και τις πολιτικές», ενώ τάχθηκαν ενάντια στην «ομόφωνη πρόθεση κυβέρνησης και αντιπολίτευσης να μετατρέψουν τις τοπικές εκλογές σε δημοψήφισμα για την κεντρική πολιτική». Οι Οικολόγοι - Πράσινοι θα στηρίξουν την υποψηφιότητα του Μιχάλη Τρεμόπουλου για την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και την υποψηφιότητα του Χρίστου Μάτη για τη δημαρχία της Θεσσαλονίκης.

Πριν τη συνέντευξη Τύπου, αντιπροσωπεία των Οικολόγων Πράσινων επισκέφτηκε τα προεδρεία της ΔΕΘ και της HELEXPO. Στην αντιπροσωπεία συμμετείχαν οι εκπρόσωποι τύπου του κόμματος Ελεάννα Ιωαννίδου και Γιάννης Παρασκευόπουλος, καθώς και ο ευρωβουλευτής Μιχάλης Τρεμόπουλος. Μετά τις συναντήσεις ακολούθησαν επισκέψεις σε περίπτερα της ΔΕΘ.

Το απόγευμα του Σαββάτου 18 Σεπτεμβρίου και το πρωί της Κυριακής 19 Σεπτεμβρίου συνεδριάζει στη Θεσσαλονίκη, το Πανελλαδικό Συμβούλιο των Οικολόγων Πράσινων, το οποίο ανάμεσα στα άλλα θα εξετάσει και τα θέματα των υποψηφιοτήτων στις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές.

Οικολόγοι - Πράσινοι: Δημοτικές εκλογές για πράσινες απαντήσεις

Δεν υπάρχουν σχόλια: