Κυριακή 26 Σεπτεμβρίου 2010

Πρωτοβουλία για τη Θεσσαλονίκη - Μπουτάρης

Ανακοίνωση Υποψηφιότητας Για Το Δήμο. Στις 7 Ιουλίου 2005 τέσσερις δημοτικοί σύμβουλοι, ο Παναγιώτης Αβραμόπουλος, ο Λάζαρος Ζαχαριάδης, ο Ανδρέας Κουράκης κι εγώ, από τρεις δημοτικές παρατάξεις κάναμε την πρώτη συνέντευξη τύπου στη Θεσσαλονίκη δηλώνοντας με την πρωτοβουλία μας αυτή την πρόθεσή μας να δραστηριοποιηθούμε όσο γίνεται περισσότερο, εν όψει των Δημοτικών Εκλογών του Οκτωβρίου 2006 προκειμένου να προκύψει μια ενιαία υπερκομματική κίνηση που θα διεκδικούσε με αξιώσεις νίκης τη δημοτική αρχή.


Καλούσαμε τότε τις παρατάξεις  στις οποίες ανήκαμε,  να καθίσουν σ’ ένα τραπέζι και να συζητήσουν πως θα γίνει αυτό. Η προσπάθεια αυτή  δεν υιοθετήθηκε. Οι παρατάξεις του Κ.Κ.Ε. και του Συνασπισμού απέρριψαν την πρόταση. Εμείς επιμέναμε να πιέζουμε απευθυνόμενοι πια στη βάση δηλαδή σε όλες τις κοινωνικές ομάδες.
Στις 12 Οκτωβρίου 2005 έγινε στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης μια πρώτη εκδήλωση της Πρωτοβουλία με στόχο να διευρύνουμε τη δημοσιότητα της Πρωτοβουλίας μας και να περάσουμε το μήνυμα στον κόσμο της πόλης μας. Ενεργοποιηθείτε σαν κάτοικοι αυτής της πόλης που αντιμετωπίζει συγκεκριμένα προβλήματα και απαγκιστρωθείτε από τον ασφυκτικό εναγκαλισμό των κομματικών παρατάξεων που δεν εξυπηρετούν την πόλη αλλά τα δικά τους συμφέροντα.

Η επιτυχία της κίνησης αυτής είχε σαν αποτέλεσμα την οργάνωση μιας εκδήλωσης στις 12 Φεβρουαρίου 2006 που είχε τον χαρακτήρα της δημόσιας ιδρυτικής εκδήλωσης της κίνησης πολιτών «Πρωτοβουλία για τη Θεσσαλονίκη».  Από τότε συνέβησαν πολλά. Ο Καρατζαφέρης κατέθεσε πομπωδώς και μεγαλοφώνως ότι κατεβαίνει ως υποψήφιος δήμαρχος να σώσει την πόλη μεταχειριζόμενος με τον χυδαιότερο δυνατό τρόπο τις ευαισθησίες της πόλης για θέματα εθνικά και ανεργίας, ο Παπαγεωργόπουλος άρχισε να εξαγγέλλει και να δραστηριοποιείται σε θέματα που έπρεπε να έχει ασχοληθεί προ εξαετίας (μεγάλα έργα, parking, κυκλοφοριακό) οι δυο μικρότερες παρατάξεις αποφασίσανε να κάνουν τη δική τους καταμέτρηση δυνάμεων. Στο ΠΑΣΟΚ διάφορα στελέχη του θέτουν τον εαυτό τους στη διάθεση του κόμματος για το χρίσμα του υποψηφίου δημάρχου.  Περιττό νομίζω να επισημάνουμε εδώ ότι αυτή η τακτική των κομμάτων ουσιαστικά ενισχύει τον Παπαγεωργόπουλο.

Φτάσαμε λοιπόν στη σημερινή συνέντευξη τύπου κατά την οποία :
1. Μετά από μια σειρά εσωτερικών διαδικασιών της κίνησης πολιτών «Πρωτοβουλία για τη Θεσσαλονίκη» ανακοινώνω επισήμως ότι κατεβαίνω ως υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης. Εν καιρώ θα προκύψει και το ψηφοδέλτιο της κίνησης.
2. Η υποψηφιότητα είναι υπερκομματική και όχι αντικομματική. Καλώ και θα καλώ μέχρι την τελευταία στιγμή όλα τα προοδευτικά κόμματα, να αναλογισθούν τις ευθύνες τους για την πόλη αλλά και να επιδείξουν συνέπεια στις διακηρύξεις τους για την Τ/Α, να στηρίξουν μια κίνηση που έχει αποκλειστικά και μόνο αυτοδιοικητικά κριτήρια και προάγει στην πράξη την ενότητα όλων των προοδευτικών δυνάμεων.   Ο στόχος μας είναι να δημιουργήσουμε ένα πλειοψηφικό ρεύμα πολιτών που θα διεκδικήσει την αρχή της πόλης από την εικοσάχρονη δεσποτεία μιας δημοτικής αρχής χωρίς όραμα,  μίζερη και γκρινιάρα.
3. Τέλος, με τη σημερινή συνέντευξη δηλώνουμε ότι η κίνησή μας δεν έχει ημερομηνία λήξης την ημέρα των εκλογών. Θεωρούμε χρέος μας και προσωπική συμβολή στη ζωή της πόλης, η κίνηση πολιτών να λειτουργεί σαν μια μόνιμη εστία παραγωγής ιδεών, πρωτοβουλιών, διαλόγου για τα θέματα της πόλης, για το ρόλο του ελεύθερου ενεργού πολίτη που για μας ξεκινά από τη συμμετοχή στη διαχείριση της πολυκατοικίας και το «καθάρισμα» του πεζοδρομίου ως τη συμμετοχή στις εθνικές εκλογές που είναι η ύψιστη πράξη συμμετοχής, στα δρώμενα της κοινωνίας.
Μετά από την αρκετά εκτενή αυτή εισαγωγή ας πούμε σε γενικές γραμμές για το πρόγραμμα της κίνησής μας . Το πρόγραμμα ουσιαστικά είναι ο τρόπος υλοποίησης του οράματος, που για να αρχίσει να παίρνει σάρκα και οστά χρειάζεται ενεργούς πολίτες.

Πρωτοβουλία για τη Θεσσαλονίκη - Μπουτάρης

Δεν υπάρχουν σχόλια: