Πέμπτη 23 Σεπτεμβρίου 2010

Γρυπιώτης Γιάννης Δήμαρχος Σκάλας Υποψήφιος Δήμαρχος Ευρώτα

Γρυπιώτης Γιάννης Δήμαρχος Σκάλας Υποψήφιος Δήμαρχος Ευρώτα

Μήνυμα. Αγαπητοί φίλοι και φίλες των Γερονθρών, των Νιάτων ,των Κροκεών, του Έλους ,της Σκάλας.
Οι επερχόμενες Δημοτικές εκλογές του Νοεμβρίου, βρίσκουν την περιοχή μας ως ενιαία διοικητική ενότητα του νέου Καλλικρατικού Δήμου Ευρώτα. Ταυτόχρονα, αργά και σταθερά εισερχόμεθα στην καρδιά της ύφεσης με οικονομικά προβλήματα να αγγίζουν τη συντριπτική πλειοψηφία των συμπολιτών μας.


Ανεξάρτητα της θέσης που είχε ο καθένας από εμάς, το νέο διοικητικό τοπίο μετά τον Καλλικράτη είναι μια πραγματικότητα. Οι απαιτήσεις της νέας πραγματικότητας δημιουργούν νέες ευθύνες οι οποίες με την σειρά τους νέες υποχρεώσεις. Στη διαδικασία των εκλογών θα αναμετρηθούν πολιτικές προτάσεις για την αυτοδιοίκηση.
Αν κυριαρχήσουν οι δυνάμεις του τοπικισμού, της παλαιοπολιτικής, του κομματισμού, οι δυνάμεις των συσχετισμών και των μηχανισμών, τα πράγματα θα δυσκολέψουν περισσότερο.
Αν αντίθετα, εκφραστούν οι δυνάμεις της καθημερινής δράσης, της καινοτομίας των πρωτοβουλιών, της αυτοπεποίθησης και όχι της μιζέριας, θα δημιουργηθούν προϋποθέσεις για να αντιμετωπίσουμε την πιο δύσκολη ίσως περίοδο της οικονομικής ιστορίας μας.
Σε αυτή τη νέα έκτακτη κατάσταση, χρειάζονται δράσεις, έργα, εμπειρία και αποτέλεσμα, με σαφή αναφορά υπέρ της ανάπτυξης, της αστικοποίησης της κοινωνίας με ταυτόχρονη τη διατήρηση και βελτίωση της οικονομικής δραστηριότητας.
Σε αυτή τη κατεύθυνση, θα είναι καθοριστικός ο ρόλος της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και του νέου Δήμου Ευρώτα. Είναι σίγουρο πως η Τ.Α. μπορεί να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στην αντιμετώπιση της διεξόδου από την κρίση.
Όπως διατυπώσαμε σε όλους τους τόνους, με την υλοποίηση του σχεδίου «Καλλικράτης», παραμένει εγκλωβισμένη στις ανεπάρκειές της, αφού βασικά ζητήματα όπως η επάρκεια πόρων, η εκχώρηση αρμοδιοτήτων, η αυτοτέλειά της από την κεντρική διοίκηση δεν αντιμετωπίζονται.


Δεν υπάρχουν σχόλια: