Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου 2010

Σωτήρης Ντούρος - Αχαρναί

Βιογραφικό Σωτήρη Ντούρου. Ο Σωτήρης Ντούρος γεννήθηκε στις Αχαρνές το 1955. Φοίτησε όλα τα μαθητικά του χρόνια σε σχολεία της πόλης μας. Συνέχισε τις σπουδές του στο Πανεπιστήμιο της Παβίας στην Ιταλία, όπου απέκτησε δίπλωμα Πολιτικού Μηχανικού καθώς και μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών (Master of Engineering) με θέμα το Περιβάλλον και τη σχέση του με την Οικονομία.



Στα πλαίσια της διαρκούς επαγγελματικής εκπαίδευσης και ενημέρωσής του, ο Σωτήρης Ντούρος έχει παρακολουθήσει πλήθος σεμιναρίων σε θέματα αντισεισμικού κανονισμού, διοίκησης επιχειρήσεων, διοίκησης έργων, ασφάλειας και υγιεινής της εργασίας, αποκατάστασης διατηρητέων κτιρίων κ.α.

Στον πολιτικό στίβο της πόλης μας κατήλθε το 1990, όταν σε ηλικία 35 ετών εκλέχθηκε Δημοτικός Σύμβουλος.

Από το 1990 έως το 1998 μεταξύ άλλων διατέλεσε αντιδήμαρχος τεχνικών έργων και οικονομικών, πρόεδρος της νεοσύστατης τότε ΔΕΑΔΑ καθώς και υπεύθυνος του τομέα παιδείας και του τομέα ανέγερσης σχολικών διδακτηρίων. Για τον Σωτήρη Ντούρο αποτελεί τιμή ότι κατά την διάρκεια της θητείας του στον τομέα της ανέγερσης των σχολικών διδακτηρίων πραγματοποιήθηκε η ανέγερση δεκάδων σχολείων, ενώ συμμετείχε καθοριστικά και στην μελέτη του Δημαρχιακού μεγάρου.

Παράλληλα ο Σωτήρης Ντούρος, έχει διατελέσει μέλος στο ΔΣ του Ενιαίου Συνδέσου Δήμων & Κοινοτήτων Νομού Αττικής, της Επιχείρησης Φυσικού Αερίου και της Ολυμπιακό Χωριό Α.Ε.

Στην προετοιμασία των Ολυμπιακών Αγώνων υπήρξε πρόεδρος της επιτροπής αξιολόγησης των κοινοπραξιών για την ανέγερση του Ολυμπιακού Χωριού, Τεχνικός Σύμβουλος του Γ.Γ. Ολυμπιακών Αγώνων και μέλος της επιτροπής μεταφορών «Αθήνα 2004».

Σε όλη τη διάρκεια από την απόκτηση του πτυχίου του έως σήμερα, ο Σωτήρης Ντούρος διατηρεί τεχνικό γραφείο μελετών στις Αχαρνές, έχοντας εκπονήσει πληθώρα μελετών κτιρίων και κυκλοφοριακών ρυθμίσεων. Η δραστηριότητα του μελετητικού του γραφείου αποτελεί δε και τη βασική πηγή βιοπορισμού της οικογένειάς του.

Ο Σωτήρης Ντούρος, είναι παντρεμένος με τη Λίζα Καλογράνη και έχει 2 παιδιά, τον Κωνσταντίνο, 23 ετών και τη Δήμητρα, 17 ετών.

Σωτήρης Ντούρος - Αχαρναί

Δεν υπάρχουν σχόλια: