Δευτέρα 20 Σεπτεμβρίου 2010

Κηφισιά, Ν.Ερυθραία, Εκάλη - Πρωτοβουλία Πολιτών - Χριστίνα Κοσμά – Μανταφούνη

Βρισκόμαστε μπροστά σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη συγκυρία για την περιοχή της Κηφισιάς, της Ερυθραίας και της Εκάλης.
Η αλλαγή του πολιτικού σκηνικού με την εφαρμογή του σχεδίου «Καλλικράτης» δημιουργεί εκ των πραγμάτων νέα δεδομένα για την τοπική αυτοδιοίκηση και για τους τρεις Δήμους, δημιουργεί παράλληλα και μια νέα προοπτική για την ευρύτερη περιοχή.


Αντιλαμβανόμαστε την διοικητική αυτή μεταρρύθμιση ως μια ευκαιρία. Ευκαιρία για δημιουργία μιας νέας, στέρεας βάσης για την πραγματική ανάπτυξη της περιοχής, με την εισαγωγή νέων όρων, όπως είναι η βιωσιμότητα και η αειφορία, στη διοικητική λογική και στην πολιτική πρακτική.
Ευκαιρία για δημιουργία νέων δομών για τη διασφάλιση της κοινωνικής αλληλεγγύης, ιδιαίτερα σήμερα, στην παρούσα δυσμενή οικονομική συγκυρία.
Ευκαιρία για την εφαρμογή ενός νέου, περισσότερο αποτελεσματικού και περισσότερου άμεσου μοντέλου διοίκησης του Δήμου, στη βάση της διαφάνειας και της διευρυμένης συμμετοχής των πολιτών στις διαδικασίες λήψης αποφάσεων.
Τα τελευταία χρόνια, η ατολμία και οι λάθος επιλογές των δημοτικών αρχών έχουν δημιουργήσει δυσμενή δεδομένα για την ευρύτερη περιοχή, η οποία όχι μόνο δεν αντιμετωπίζει και δεν επιλύει τα υπαρκτά προβλήματα της λειτουργίας της αλλά έχει υποστεί μια αναπτυξιακή καθίζηση, της οποίας τα αποτελέσματα είναι πλέον ορατά σε όλους.

Η παντελής έλλειψη ενός οργανωμένου σχεδίου, θα συνεχίσει να υποβαθμίζει την ποιότητα της καθημερινής μας ζωής. Έχουμε συγκεκριμένα προβλήματα που απαιτούν συγκεκριμένες λύσεις.
Με αυτά τα δεδομένα, απαιτείται μια πρωτοβουλία ευθύνης για την Κηφισιά, τη Νέα Ερυθραία και την Εκάλη. Μια πρωτοβουλία που θα δημιουργήσει μια νέα προοπτική, δίνοντας λύσεις, εφαρμόζοντας ένα πρόγραμμα με σταθερούς στόχους και μετρήσιμα αποτελέσματα.
Υπό αυτό το πρίσμα, η Πρωτοβουλία Πολιτών εργάζεται για να δημιουργήσει μια νέα δυναμική για την πόλη μας.
Εργάζεται για να δημιουργήσει προτάσεις πολιτικής για όλα τα προβλήματά της. Εμείς οι πολίτες της Κηφισιάς, της Νέας Ερυθραίας και της Εκάλης, δηλώνουμε παρόντες στις νέες εξελίξεις.
Δηλώνουμε δυναμικά παρών στις ερχόμενες δημοτικές εκλογές, με αποκλειστικό γνώμονα την εφαρμογή ενός ολοκληρωμένου σχεδίου για την περιοχή μας.

Χριστίνα Κοσμά – Μανταφούνη

Δεν υπάρχουν σχόλια: